Om Olaplex/Kontakt

Olaplex finns numera i över

länder världen över.
0

Olaplex startade i Kalifornien , USA.

Dr. Eric Pressly och Dr. Craig Hawker är de två kemisterna som ligger bakom de revolutionerande Olaplex molekylen. De är två av de ledande forskarna inom materia och kemi som aldrig jobbat med hår innan eller hade någon plan att arbeta med hår. Av en slump en dag år 2014 upptäckte forskarna hemma i sitt garage i Kalifornien den idag patenterade molekylen som finns i Olaplex produkterna. Dr. Pressly och Dr. Hawker lyckades utveckla en helt ny innovativ molekyl helt fri från silikon och oljor som ensam skyddar och återskapar hårets svavelbindningar i strukturskadat hår, något som innan var helt omöjligt. Det som även är helt unikt i detta är att de nya sammanlänkade svavelbindningarna blir starkare och friskare än utgångsläget vilket ger betydligt bättre hårkvalitet. Molekylen som framtogs heter Bis-aminopropyl diglycol dimaleate och är så unik i sitt slag att hela åtta olika patent skyddar den från kopiering. Framtiden ser ljus ut för Olaplex då de är en av de största självständiga hårvårdsmärken i världen. Deras patenterande hårteknologi utvecklas konstant för vad som är möjligt att göra med hår.

olaplex.com

Instagram

facebook

support@olaplex.com

Olaplex i Sverige

Efter att forskarna Dr. Eric Pressly och Dr. Craig Hawker upptäckt och utvecklat den patenterade molekylen som nu är den magiska ingrediensen i Olaplex produkterna, spred sig detta snabbt världen över med stormsteg. Frisörer världen över beskriver denna mirakelprodukt som en hårrevolution vi alla väntat på då strukturskadat hår är ett minne blott tack vare Olaplex. Helt plötsligt vad det möjligt att utföra kemiska behandlingar och nå nya nyanser som tidigare inte var möjligt. Våren 2015 lanserades Olaplex i Sverige och förändrade hela frisörbranschen. Idag säljs Olaplex på över 5000 frisörsalonger runt om i landet och är nya favoritprodukten att ha nära till hans när de kommer till hemmabehandling för hårvård. Hårstylisten och kändisfrisören Antonio Axu är såld på Olaplex och använder det på många av hans kunder så som skönhetsgudinnorna Carolina Gynning, Camilla Läckberg och Marie Serneholt.

Den välkända frisörgrossisten Baldacci AB var snabba på bollen med att ta in Olaplex till Sverige. Baldacci grundades i Göteborg år 2007 och är ett gasellföretag med AAA-rating med över 40 anställda och är en av de största oberoende frisörgrossisterna i Norden. Det är över 5000 frisörsalonger som köper in hårvårdsprodukter från Baldacci. Topp märken som Björk, EVO, Sunlights, Malibu C, Original Mineral, Toppik, Framar, #MyDentity och givetvis Olaplex. Företaget exporterar även till länder som Norge, Finland, Holland och Danmark där de dessutom har ett nystartat och helägt dotterbolag. Baldaccis målsättning är att vara Sveriges ledande frisörpartner och leverera marknadens mest eftertraktade och spännande sortiment.

baldacci.se

Instagram

facebook

info@baldacci.se