FAQ

Frågor & Svar

Olaplex är ett hårvårdsmärke med hårprodukter som med deras unika innovativa och patenterade innehåll blivit en revolution inom frisörbranschen. Olaplex reparerar från grunden, stärker och skyddar på ett helt nytt sätt med de innehållande molekylen som gör det möjligt att sammanlänka brustna bindningar i hårstråna och skapa nya friska och starka.

En Olaplexbehandling görs av professionella frisörer på salong i samband med en kemisk behandling för att uppnå ett så skonsamt resultat som möjligt utan att försämra hårets kvalité, något som varit omöjligt tidigare. En Olaplexbehandling har gett frisörer ett större spelrum när det gäller kemiska behandlingar och kan nu experimentera mer utan att äventyra med hårets kvalité. I Olaplex sortiment finns även produkter för kunden att köpa med sig hem för hemmabehandling.

Vilken Olaplex man ska ha är helt upp till vad man söker för resultat och vad man behöver. Olaplex no 1 och no 2 används endast av professionella frisörer på salong när du vill göra en kemisk behandling så som bleka eller färga håret. Dessa kan du be om vid nästa salongbesök. Olaplex no 3, den berömda hemmabehandlingen som reparerar och stärker håret är perfekt att börja med. Använd denna 1-2ggr/vecka. Viktigt att veta är att den bygger upp håret och sammankopplar hårstråna, därmed behöver håret rikligt med fukt och protein efteråt för att nå maximal effekt. För bästa resultat rekommenderas att använda Olaplex no 4 schampo och balsam no 5 som innehåller en ordentlig boost med fukt för håret. Dessutom sluter ett balsam hårstråna och låter då hemmabehandlingen med Olaplex no 3 få arbeta och gno in sig ordentligt. Är man en person som vet mig sig att tiden är knapp under dagen och hellre låter Olaplex göra sin magi under natten kan man investera i Olaplex no 6 Bond Smoother som är en leave in kräm som både reparerar och återbygger svavelbindningarna samtidigt som produkten mjukgör och återfuktar håret och lämnar ett silkeslent resultat. Vill man åt omedelbar lyster på språng är Olaplex no 7 Bonding Oil ens bästa vän att ha med sig nära till hands. Denna ger en fjäderlätt känsla på håret och en otrolig glans och kan appliceras i torrt hår.

Svar ja! Olaplex är produkter med forskning i framkant innehållande den patenterade molekylen som binder samman hårets svavelbindningar och reparerar, stärker och skyddar håret ordentligt från grunden. Olaplex är bra för alla olika hårtyper och hårtillstånd, både för hår som kontinuerligt färgas men även för obehandlat hår som behöver näring och rikligt med fukt för att återfå naturlig lyster och volym. Olaplex är ett mycket bra alternativ för alla som vill uppnå ett friskt och starkt hår.

Hår är uppbyggt av svavelbindningar. Dessa bindningar försvagas av yttre faktorer som kemiska behandlingar och användning av värmeverktyg. Detta leder till tunnare, livlöst hår då bindningarna tillslut brister. Olaplex unika innehåll sammanlänkar dessa brustna svavelbindningar, förstärker hårstråna och skapar nya så att håret blir starkare, friskare och får maximal lyster.

Olaplex kan köpas på över 5000 frisörsalonger runt om i Sverige men går även lika bra att köpa online hos auktoriserade återförsäljare så som harmoniq.se